Musicorda
 

 Start

 

Accordeon Vereniging Musicorda.

( Kerkelanden concert Nov. 2008 )

De volledige naam luidt: Eerste Gooise Accordeon Vereniging Musicorda (Musi=muziek corda=uit het hart) te Hilversum. Musicorda is opgericht op 1 Maart 1956. 

Deze vereniging enthousiaste accordeonisten uit het Gooi, bestaat uit 2 orkesten onder leiding van dirigent Wim Becker.

Het B-orkest speelt vanaf 19:00 uur met ongeveer 15 beginnende accordeonisten vrolijke stukken en licht klassiek. Een aantal spelers maakt gebruik van de mogelijkheid om via de vereniging lessen te volgen. Om 20:00 uur musiceren de meer ervaren spelers in het A-orkest, waarvan de muziek een hoger niveau heeft. Het programma tot 22:15 u. blijft echter altijd gevarieerd met musical, klassiek, pop en voor accordeonorkest gecomponeerde muziek. Ons repertoire is erg afwisselend en veelzijdig.  

Zoals de naam al doet vermoeden heeft Musicorda haar leden uit het gehele Gooi. Regelmatig geven wij concerten, waarvan jaarlijks een groots opgezet concert. Ook mogen wij bij diverse zorginstellingen in de regio een avond verzorgen. 

Wij repeteren in het verenigingsgebouw "De Spelevaart" aan de Vaartweg 63A 1211JG te Hilversum, waar het op de maandagavond, de vaste repetitie avond, een muzikale drukte van belang is.

Musicorda is aangesloten bij de N.O.V.A.M. (Nederlandse Organisatie Voor Accordeon en Mondharmonica) die zich o.a. ten doel stelt de muziekbeoefening van accordeonisten te bevorderen.  

(Voorbereidingen Jubileum 2006)

 

Meer informatie over de orkesten en concerten via het e-mail adres info@musicorda.nl 

De muziek fragmenten zijn niet meer via de site te beluisteren. Indien u een bepaald fragment wilt beluisteren, kunt u dat via hetzelfde email adres aanvragen.