Musicorda speelt in De Hilt

Musicorda Jaarlijks Concert 2013 v2Op zaterdag 16 maart 2013 geeft de Hilversumse accordeonvereniging Musicorda een concert in sport- en Concert Musicordaontmoetingscentrum‘De Hilt’ in Eemnes. Het gevarieerde programma begint om 20:00 uur en wordt verzorgd door de beide orkesten van de vereniging. Kaarten voor het concert zijn ter plaatse verkrijgbaar voor € 8,00.

Wie is Musicorda?

De Eerste Gooise Accordeon Vereniging Musicorda geeft haar jaarlijkse concert altijd in het voorjaar, in of vlak buiten haar thuisplaats Hilversum. Dit jaar is gekozen om weer te concerteren in De Hilt in Eemnes. Dirigent Wim Becker voert al meer dan 45 jaar enthousiast de teugels van de beide orkesten. De ongeveer 25 spelende leden zijn verdeeld over een B-orkest voor beginners en een A-orkest voor gevorderden. Beide groepen kunnen overigens altijd nieuwe leden gebruiken, dus zowel gevorderden als beginners.

Behalve op het jaarlijkse concert presenteert Musicorda zichzelf ook op andere momenten aan de buitenwereld. Soms worden er kerst-, herst- en Sinterklaasconcerten gegeven, maar de orkesten spelen ook op uitnodiging op diverse locaties. Zo trad Musicorda op in de muziektent op de Hilversumse Kerkbrink en speelt zij regelmatig in Gooische zorginstellingen.

De twee orkesten bestaan uit bijna alleen accordeons. Er kunnen zoveel soorten klanken uit een accordeon komen, dat er naast de accordeons alleen nog maar slagwerkinstrumenten nodig zijn om een volwaardig orkest te vormen. Hierdoor kan er muziek worden gemaakt die “typisch accordeon” is, zoals musettes en tango’s, maar er kunnen bijvoorbeeld ook klassieke werken mee worden uitgevoerd.

Het concert

Het programma op 16 maart is gevarieerd. Het programma bevat dit jaar onder andere muziek van Andrew Loyd Webber, Beethoven en Piazolla..

Kaarten voor dit jaarlijkse concert in De Hilt zijn voor aanvang van de voorstelling verkrijgbaar aan de kassa voor € 8,00 per stuk. De aanvang is 20:00 uur, en de zaal is open vanaf 19:30 uur. De Hilt is gelegen aan de Hasselaarlaan 1c, in Eemnes. De directe omgeving biedt voldoende gratis parkeergelegenheid, maar De Hilt is ook goed per openbaar vervoer bereikbaar. Informatie over het concert of de vereniging is verkrijgbaar bij José van Kooi (tel: 035 – 601 6516 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).