De volledige naam luidt van oudsher: Eerste Gooise Accordeon Vereniging "Musicorda"

De naam is een samenvoeging van 2 latijnse woorden: musi=muziek en corda=uit het hart. De vereniging vindt zijn oorsprong in Hilversum en is opgericht op 1 maart 1956. 

 

Zoals de naam al doet vermoeden heeft Musicorda haar leden uit het gehele Gooi.

Regelmatig geven wij concerten, waarvan jaarlijks een groots opgezet concert. Ook mogen wij bij diverse zorginstellingen in de regio een avond verzorgen. 

20240205 Musicorda Kleur resized

 

 

 

( Repetitieruimte Hilversum 2019-December )

 

Inmiddels komen de leden uit het gehele Gooi en ver daarbuiten. Het zijn enthousiaste accordeonisten en bestaat uit 2 orkesten onder de nieuwe  leiding van respectievelijk dirigent Roelof van Kooi (B - orkest) en dirigent Tim Fletcher (A-orkest).

 

 

In het A-orkest spelen de meer ervaren spelers een breed repertoire en in het B-orkest zit het aanstormende talent onderweg naar meer speelervaring.

Zoals je ziet een gevuld orkest, maar nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Heb je belangstelling kom dan gerust eens langs op een repetitie avond, en als je je bezoek even doorgeeft zorgen wij dat de koffie klaar is. 

Musicorda is aangesloten bij de N.O.V.A.M. (Nederlandse Organisatie Voor Accordeon en Mondharmonica) die zich o.a. ten doel stelt de muziekbeoefening van accordeonisten te bevorderen.

Meer informatie over de orkesten of het aanmelden van een bezoek graag via het email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.